Geschiedenis Sanders Groep

De Sanders Groep bestaat al sinds de jaren 30 en is opgericht door Bertus Sanders senior. De ondernemer richtte als eerste Sanders schilderwerken op. Het schildersbedrijf was jaren gevestigd aan de Schimmerweg in Emmen. Naast schilderen, leverde en plaatste Sanders destijds ook al glas.

Omdat Sanders senior graag wilde dat zijn schilders ook in de winterperiode konden doorwerken, breidde hij zijn bedrijf uit met een spuiterij. Het bedrijf bleef groeien en verhuizen was noodzakelijk. Aan de Noordbargerstraat in Emmen vond de groep haar tweede onderkomen. In 1970 werd de onderneming overgenomen door Henk en Geert Sanders, de zonen van Sanders senior. Omdat het nieuwe pand groot genoeg was, werden ook Sanders Schilderswinkels en Sanders Autoschade opgericht.

Bekijk foto's

Pand Schimmerweg
Bertus Sanders senior
Henk en Geert druk aan het werk
Ook toen al glasservice
Henk Sanders
Magazijn schimmerweg
Medewerkers schimmerweg

Uitbreiding

De Sanders Groep is sinds de jaren 70 tot nu enorm uitgebreid. Er zijn diverse schildersbedrijven overgenomen: Tabbert Schilderwerken uit Coevorden, Eling Schilders uit Valthermond, Breedveld uit Nieuw-Buinen, Kerbof Delfzijl en schildersbedrijf Bos v/h Dijkema uit Appingedam. Bedrijven met allemaal een eigen netwerk en jarenlange ervaring. Die kennis en expertise wordt nu dagelijks ingezet door de Sanders Groep om haar klanten op alle mogelijke manieren van dienst te zijn.